Homemade specialiteiten op bestelling

Gestoomde Chinese rijstcake: Niangao (年糕)

Rice Cake | Nian Gao

Gestoomde rijstcake wordt traditioneel rondom het Chinese nieuwjaar gegeten. Chinezen geloven dat het geluk brengt omdat  (sticky cake) hetzelfde klinkt als 年年高升(ieder jaar groter, beter worden).

Deze lekkernij verschilt per regio in bereidingswijze en receptuur. In onze rijstcake zit altijd gedroogde mandarijnenschil van minimaal 2 jaar oud ( 陈皮) en heeft een bovenlaag van zwarte sesamzaadjes. Voor de vulling kun je kiezen uit gezouten pinda’s of geroosterde pijnboompitjes. De cake wordt minimaal 2 uur gestoomd in bamboebladeren. Voorbereidingen starten een dag voor het stomen al, en de cake kan idealiter pas gesneden worden een halve dag na het stomen vanwege het nagaren. Het is dus een echt slow-food gerecht. 

De cake heeft een sticky, kleverige textuur. Je kunt hem koud eten, of in plakken gesneden heel kort aan beide kanten bakken waardoor hij een krokante buitenlaag krijgt en van binnen warm en smeuïg – en extra plakkerig wordt. Hij is niet heel zoet, anders dan westerse zoetigheden. De cake met pindavulling smaakt iets zouter, en de cake met pijnboompitjes smaakt ietsje zoeter. Je proeft in de cake goed het subtiele aroma van de bamboebladeren en het kruidige van de mandarijnenschil.

Je kunt de rijstcake per halve of per hele cake bestellen. Een hele cake heeft een diameter van 24cm en is ongeveer 4 cm hoog.

De rijstcake met pindavulling kost 20,- voor een halve cake en 32,50 voor een hele cake.

De rijstcake met pijnboompittenvulling kost 25,- voor een halve cake en 37,50 voor een hele cake.

Een halve cake weegt 800 à 1000 gram, hier kun je met 8 à 12 personen van eten. De cake is heel geschikt om naar aankoop te portioneren en in te vriezen.

 

De cake maken wij uitsluitend op bestelling. Houd rekening met ongeveer 3 à 4 dagen voor de bereiding. Ophalen kan alleen op vrijdag, zaterdag en zondag vanwege de lange bereidingstijd en na-gaartijd. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Copyright 2020 Bananas Fresh Asian Cuisine