Workshops

We geven verschillende workshops waarbij je bereidingen en technieken leert waar we zelf jarenlange ervaring in hebben.

In de workshops krijg je alle informatie en relevante kennis mee zodat je na de workshop zelfstandig verder kunt met wat je geleerd hebt. Ze zijn geschikt voor alle niveaus (zowel voor mensen die al ervaring hebben die verdieping of variatie zoeken, als mensen die helemaal nieuw zijn).

Na afloop heb je voldoende know-how om variatie aan te brengen en te experimenteren op grond van een stevige basis.  

De workshops die op dit moment aangeboden zijn weer live (niet online), op Vondellaan 72 in Utrecht. Het is uitstekend bereikbaar met het OV, de fiets, en er is gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.

Er zijn ook mogelijkheden voor workshops op locatie (bij bedrijven of thuis bijvoorbeeld). Naast de onderwerpen die we nu als aanbod hebben, kunnen we in overleg ook andere workshops aanbieden. Er zijn  talloze andere opties, bijvoorbeeld voor een geheel diner, gespecialiseerde workshops over bapao’s, dumplings of wontons, of gecombineerde fermenteer-workshops met zowel kombucha als kimchi. 

Neem per mail  (info@bananasutrecht.nl) contact op voor aanmeldingen of meer informatie. 

Biologische Kombucha

workshop

  Woensdag 25 mei 18:30-20:00

Ben jij fan van Kombucha, en benieuwd naar hoe je deze verfrissende bruisende gezonde frisdrank zelf kunt maken? Doe dan mee met de workshop en leer de fijne kneepjes! 

Je leert wat fermenteren is, hoe fermenteren werkt, hoe je de lekkerste kombucha maakt, en hoe je kunt ‘spelen’ met het fermenteerproces. Je maakt onder professionele begeleiding een dubbele fermentatie en je ontvangt alle technische en praktische informatie die je nodig hebt om thuis succesvol verder te gaan met kombucha brouwen. 

Bij de workshop zijn inbegrepen::

– een biologische Scoby

– 1-liter weckpot met kombucha in de eerste fermentatie

– 0,5liter beugelfles met kombucha in de tweede fermentatie. 

 

Datum:  woensdag 25 mei van 18:30 – 20:00.  

Locatie: op Vondellaan 72 (vrij parkeren, goed bereikbaar met OV)

Kosten € 50,- (snacks en drankjes tijdens de workshop zijn ook inbegrepen) 

 

Vegan Kimchi workshop

Donderdag 2 juni 18:30-22:00

Wat is kimchi en hoe maak je het? Leer in deze gedetailleerde workshop alles wat je wil weten over deze Koreaanse gefermenteerde specialiteit en hoe je het maakt. Wist je bijvoorbeeld dat je kimchi van een groot aantal groentes kunt maken (dus niet alleen van Chinese kool), dat kimchi niet altijd pittig is, of vraag je je af hoe je kimchi kunt verwerken in gerechten? In de workshop krijg je op antwoord op al deze vragen en meer, en we onthullen een aantal tips & tricks die het resultaat zijn van jaren fermenteer-ervaring. 

In de workshop maken we 2 soorten kimchi zodat je 2 verschillende technieken leert: de traditionele Chinese kool-kimchi, en een frisse zomerse komkommerkimchi. 

Datum:  donderdag 2 juni van 18:30 – 20:00.  

Locatie: Vondellaan 72, Utrecht (vrij parkeren, goed bereikbaar met OV)

Kosten € 67,50 (snacks en drankjes tijdens de workshop zijn inbegrepen) 

Copyright 2020 Bananas Fresh Asian Cuisine